Dealu Mare, Aventură Mare, Evadare Mare

Weekendul trecut am avut ocazia de a colinda prin Dealu Mare cu o groază de blog-olteni. Gălăgioși, voioși, zâmbăreți și puși pe șotii au ajuns în gara de Vest din Ploiești sâmbătă dimineață. M-am întâlnit cu ei la gară, unde trebuia să apară și autocarul. Ce să vezi, ce să crezi, autocarul dat dispărut. A avut întârziere în București, de unde avea plecarea și a ajuns la noi cu mai bine de o oră întârziere.

Cu toată întârzierea nu a fost nici pe aproape să ne strice cheful de disctractie. Ne-am urcat și am început ziua de colindat pe la crame.

Pentru cei care nu știți, Asociația Dealu Mare a organizat pentru a treia oară evenimentul cu numele „Evadare în Dealu Mare”. Acest eveniment are scopul de a pune oamenii în legătură directă cu cramele prea îndrăgite. Anul acesta, cred că a fost un mare succes. 

Evadare in Dealu Mare

Câte ceva despre Evadare în Dealu Mare

După cum știți, mai totul se face acum în online. Așa că, se puteau cumpăra bilete de pe iabilete. Foarte inspirat numele site-ului și direct la subiect!

Evenimentul a fost împărțit în trasee, 5 la număr. Fiecare traseu avea 3 crame, după cum urmează:

  1. Domeniul Aristiței, Dagon și Davino
  2. Gramofon, Serve și Domeniile Urlați
  3. Apogeum, Domeniile Franco Române și Lacerta Winery
  4. Licorna Winehouse, Vitis Metamorfosis și Velvet Winery
  5. Budurească, Stațiunea de cercetare Pietroasa și Aurelia Visinescu

Traseul pe care l-am ales noi a fost chiar primul. Cu toată întârzierea despre care v-am povestit, pe la ora 12 am ajuns la Domeniul Aristiței.

Domeniul Aristiței

O cramă mică, dar cu spirit. A dat startul unei zile excelente. Chiar și dacă aș fi dorit, nu ar fi avut ce să nu îmi placă. Ne-au așteptat pregătiți! După o prezentare a procesului de vinificare, a cramei și a locației în sine, ne-au așezat la o masă plină și îndestulătoare. Preparatele au fost însoțite de pâine caldă iar vinurile au curs fără sfârșit. Am degustat 6 vinuri, unul mai prețios și mai gustos că altul. Favoritul meu la această cramă a fost un Chardonay Rezervă, din gama Vizionar. Dar de ce va plictisesc cu cuvinte și nu va arăt și câteva poze?

Dagon Winery

Am plecat de la Crama Aristiței deja incalziti și cu o poftă aprinsă. De aici autocarul ne-a dus agale către Dagon Winery, o cramă cu o istorie impresionantă.

Primirea a fost pe măsură, masă îmbelșugată și vinurile selecte. Au avut inspirația și ne-au dat să bem direct de la sursă. Pentru final au avut o surpriză excelență. Am vizitat vechea cramă unde am gustat un distilat de vin excelent. Câteva poze că să înțelegeți mai bine la ce mă refer.

DaVino

Ultima cramă vizitată la Dealu Mare a fost și cea mai….. Mare! După ce am trecut pe la două crame, de la micuț la măricel, acum ajungem la o cramă mare. DeVino este recunoscută pentru vinurile lor roșii, pământii și foarte aromate. Cu toate acestea nici vinurile albe nu sunt mai prejos. Chiar dacă, din motive organizatorice nu ne-au mai servit cu nimic de ronțăit. Chiar dacă deja trecusem prin nenumărate vinuri care ne-au îmbujorat peste măsură. Această mare cramă a lăsat o mare impresie. Vinurile mature și aromate, învechite, trecute prin încercări grele au fost un mod minunat de a încheia seara.

Experiența Dealu Mare

Cel mai frumos lucru este sa fii inconjurat de oameni minunați, deschiși, distractivi și plini de surprize. Plus ca mă lasă să mă folosesc de pozele lor pentru articole. 

Astfel de oameni va doresc și vouă să va înconjoare, pentru a va face viață mai plină.

Cât despre această măreață ieșire, s-a încheiat la hotel Plaisir. Dupa somnul și odihna mult râvnită, pot spune doar că…. „Mai Vreau!”.

Despre Domeniul Aristiței am mai avut ocazia să scriu și să le degust licorile magice. Aceștia au fost favoriții mei din această minunată zi.

Acum, că am schimbat locația și sunt rezident al orașului Ploiești voi putea vizita Dealu Mare mai des. Așa voi reîncerca vinurile favorite și voi putea găsi multe altele.

3 comentarii la „Dealu Mare, Aventură Mare, Evadare Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.