Petrecere, Vin și Distracție pe măsură

Duminica trecută am avut petrecerea de 11 ani de la înființarea Asociației Blogger-ilor Olteni (ASBO). Din acest motiv ne-am petrecut într-un mare stil la Bacolux Craiovița Hotel & Events, cu mâncare și vinuri românești. Am vizitat, am mâncat, am consumat, am dansat și mai ales, ne-am distrat de minune.

În urmă cu câțiva ani nu aș fi crezut că pot întâlni un grup de oameni atât de versatili și diferiți, dar care să fie aduși împreună de o pasiune pentru scris. Acum, mă bucur că fac parte din acest grup divers și interesant, care aduce tot felul de surprize în prim plan. 

Petrecere la Crama 91

Petrecerea s-a ținut la Bacolux Craiovița Hotel & Events. Mai exact la Crama 91 a concernului Bacolux, care este o nouă adiție a acestuia. Din ce am înțeles este și prima cramă deschisă în interiorul hotelurilor. Crama este foarte frumos amenajată, cu poze vechi și diferite interpretări artistice legate de consumul de vin.

Hidratare la petrecere

Ca la orice petrecere, hidratarea are un rol important. În cazul nostru s-a făcut în două feluri, unul mai mult ca celălalt. Având că partener de hidratare AQUA Carpatica, apă minerală și cea plata au fost nelipsite. Au avut rolul lor și anume de a ne ține în formă pentru cealaltă formă de „dezhidratare”, și anume vinul.

Pe lângă mâncarea excelență de care am avut parte, vinul a făcut „alunecarea” să fie cât mai ușoară. Diversitatea mâncării nu a fost o problema, pentru că din porc se pot face atât de multe, iar puiul este la rândul lui atât de gustos. Cum pozele fac cât o mie de cuvinte, va las pe voi să trageți concluziile.

Întreaga petrecere a culminat cu tortul home made în omagiul celor unsprezece ani, care a fost delicios. Mulțumim încă o dată pentru deliciul de seară.

Să vorbim puțin despre vinuri

Vinurile de Sâmburești au fost întotdeauna un nivel ceva mai sus. Ca aromă, gust, senzație, clasa, miros și multe altele. După părerea mea sunt unele dintre cele mai bune din țară. Așa că am fost încântat să aflu că vom avea parte de acest deliciu. Am avut de-a face cu 5 vinuri, și anume:

  • Sauvignon Blanc,
  • Chardonnay,
  • Roze,
  • Merlot,
  • Cabernet Sauvignon.

Dacă data trecută am mers pe Chardonnay, de această dată merlot-ul a fost alegerea serii pentru mine. Cu un gust bogat de cireșe negre, o tentă dulce și o aciditate perfectă, a mers de minune cu carnea la garniță. Orice altceva a pălit în comparație.

Cu toate acestea, toate vinurile de la Sâmburești mi-au adus plăcere, s-au jucat cu papilele și simțurile mele. Dacă vreți să citiți mai multe despre vinurile de Sâmburești o puteți face pe blogul meu.

Petrecerea a fost plină de momente interesante. Am avut și o citire de piesă de teatru, care a fost minunată. Mulțumim pentru asta Iulian!

Parcă în fiecare an această petrecere devine un moment din ce în ce mai așteptat. Petrecem în stil oltenesc, sau mai bine zis în stil românesc, și ne distrăm de minune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.