Aventura Baloanelor – Magia Zborului Liniștit

Revin după o perioadă de absență cu un articol despre Aventura Baloanele cu aer cald. Articolul prezintă o incursiune captivantă în lumea fascinantă a baloanelor cu aer cald, aceste construcții imense și delicate care au capturat imaginația oamenilor de secole întregi. De la primele experimente pionierat la baloanele moderne de astăzi, tehnologia și pasiunea pentru zbor au dat naștere unei aventuri spectaculoase în cer.

Veți avea ocazia să experimentați evenimentul Aventura Baloanelor in perioada 1-3 septembrie. Unde? La lacul Geormane din comuna Bratovoiești, in sudul Craiovei.

Evoluția baloanelor cu aer cald de-a lungul istoriei

În epoca îndepărtată a secolului al XVIII-lea, oamenii priveau cerul cu admirație și întrebări neliniștite. Era timpul când frații Montgolfier, Jacques Étienne și Joseph-Michel, au deschis porțile către o nouă dimensiune a explorării umane – zborul cu baloane cu aer cald. În 1783, acești pionieri curajoși au pus bazele unei tehnologii revoluționare, ridicând primul balon uman în aer și lansând astfel o fascinantă călătorie prin ceruri neexplorate.

Istoria baloanelor cu aer cald își are rădăcinile în imaginile îndrăznețe ale fraților Montgolfier, care au stârnit uimirea lumii cu reușita lor inovatoare. Printr-un simplu experiment într-un cadru rustic din Franța, ei au demonstrat principiul căldurii care ridică balonul. Când aerul din interiorul unui sac de mătase și hârtie a fost încălzit, balonul a luat zborul, marcând începutul unei revoluții în domeniul aeronauticii. Anul 1783 a asistat la primul zbor uman într-un balon cu aer cald, când Jean-François Pilâtre de Rozier și Marquisul d’Arlandes au planat deasupra Parisului. Această realizare istorică a deschis calea pentru explorarea aeriană umană. A redefinit limitele cunoașterii inspirand generații de aventurieri să se înalțe în ceruri pentru a explora și descoperi necunoscutul.

Aventura Baloanelor vine in Oltenia

Aventura Baloanelor este primul festival al baloanelor cu aer cald din sudul României. In acest inceput de toamnă, 1-3 Septembrie are loc editia cu numarul 2.

Locația este cea mentionată mai sus, lacul Geormane din comuna Bratovoiești

Se estimează prezența a 10-12 baloane cu aer cald atat din țară cat și din străinatate. Acestea se vor înălța spre vazduh in fiecare dintre cele trei zile. Dimineața la ora 07:00 și seara inainte de apus de la ora 18:00. Seara, se vor organiza zboruri ancorate, in intervalul 18:00 – 21:00. Dacă nu știti ce este un zbor ancorat, aceasta este experiența mea de anul trecut.

Atmosfera va fi animată de-a lungul zilei de sponsorii evenimentului. Vor fi activități dedicate adultilor dar și copiilor, specatacole de muzică live. Ultima noapte, duminică seara, se va incheia cu un foc de artificii.

Atat eu cât și prietenii mei din blogosferă ne vom prezenta la acest eveniment spectaculos. Sper că veți putea și voi. Vremea fie cu noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.