Secret Santa la Jianca
Sunt sigur ca nu multa lume stie ce inseamna cuvantul „jianca” asa ca ma simt obligat sa destainui acest secret uitat. Asa erau numite pe timpuri femeile muncitoare din lunca Jiului. Povestile spun ca erau recunoscute pentru frumusete si harnicie. Avand acest lucru in minte, domnul Mihai Luta-Dumitrascu a pus bazele la Pensiunea Agroturistica Jianca
Scurt istoric si descriere a Pensiunii
In anul 2004 domnul Mihai s-a hotarat sa intre in afaceri cu serele si a preluat partea de nord a serelor de la Isalnita cu o marime de 14,39 ha de solarii. Acesta a dezvoltat afacerea intr-una de familie, care a supravietuit crizelor financiare si usor usor s-a dezvoltat. Ultima aditie a afacerii, este Pensiunea Jianca care a fost inaugurata chiar in acest an. Cred ca va puteti imagina cat de greu este in acest moment datorita virusului COVID, dar cu toate acestea ei reusesc in fiecare zi.
Pensiunea este situata la 12 km de Craiova in directia Filiasi, pe partea dreapta a DN6 si este doar la 2 km de raul Jiu. Are o capacitate de 16 locuri de cazare impartite in 7 camere duble si un apartament cu terasa. Categoria de confort la care este incadrata este de 4 margarete. Dispun de o sala de relaxare, dotata cu masa de ping pong, masa de biliard, si diferite jocuri la alegere. Afara este o terasa destul de incapatoare si un foisor foarte frumos. Sunt pregatiti si cu bicilete, acestea urmand sa fie folosite la plimbari de-a lungul Jiului, pe un traseu ce urmeaza sa fie amenajat. Aveau la vanzare la bar produse autohtone, zacusca, muraturi, gemuri, facute din productia din sere.
Pareri si impresii!
Primul lucru care mi-a atras atentia este cat de luminoasa era intreaga pensiune. Geamurile sunt pozitionate in asa fel incat sa lase cat mai multa lumina naturala sa patrunda in incaperi.
Receptia construita cu mult bun gust si foarte primitoare.
Toti angajatii cu zambetul pe buze si la randul lor foarte primitori. Intrarea secundara, prin dreptul barului sau magazinului la fel de luminata.
Sala de mese incapatoare, cu un perete din sticla, primitoare si pregatita pentru vizitatori.
Pana si la etaj, unde este un hol care strabate pe lungime intreaga pensiune, nu era nevoie de becuri aprinse.
Stilul simplist combinat cu un usor rustic a fost fix pe gustul meu. Nu as fi schimbat nimic la el. Totul alb iar cate un perete impodobiti doar cu farfurii din lut, facute si desenate in stil romanesc.
Farfuriile erau prezente in toate camerele, fara a fi in surplus sau a da impresia de exagerat. Exact atat cat este nevoie. Multe pensiuni facute in stil romanesc au tendinta sa exagereze cu toate ornamentele si sa incarce prea mult camerele. Ma bucur ca nu a fost cazul si aici.
Mobilierul facut cu mult gust a fost iarasi o placere de fotografiat.
Camerele toate foarte frumos aranjate, iar culoarea de verde mergea perfect cu sentimentul de a fi bine venit.
Secret Santa si Petrecerea Serii la Jianca
Secret Santa a fost o reusita pentru toti blogerii care s-au alaturat evenimentului. Nu cred ca a fost cineva dezamagit de cadoul primit. Inmanarea premiilor oscar a durat mai bine de o jumate de ora, iar cadoul serii pare a fi sticla de vin. Fie ca este vorba de un roze, un alb sau rosu, sec, demisec, demidulce sau dulce, toate au fost primite cu o muscatura de buza subtila.
Inainte de Secret Santa si dupa acesta am fost tratati cu cele mai bune mancaruri oltenesti, pregatite cu suflet si multa munca de bucataresele minunate de la Jianca. Mancarea a fost geniala, acompaniata de o serie de vinuri oltenesti de exceptie si o trupa folclorica care a cantat hore si sarbe pana la plecare. S-a dansat, s-a chiuit, s-a petrecut intr-un mare stil oltenesc. Intre vinuri hidratarea este foarte importanta, asa ca am completat cu sucuri dar in principal ape.
Pentru ca au fost multe feluri, unul mai gustos ca altul, voi da adauga doar poza care mi se pare cea mai importanta si cea mai completa.
Acestea fiind spuse, sper sa vizitati Pensiunea Agroturistica Jianca, in momentul de fata fiind cea mai placuta si primitoare experienta asa de apropiata de Craiova.