Școala informală de IT – Community Day Craiova

Prima interacțiune pe care am avut-o cu Școala informală de IT a fost la un eveniment organizat de aceștia. Evenimentul a avut loc Joi seară, pe 16 iunie, la Hotel Prestige Craiova. Aceștia au avut invitați din domeniul IT, pregătiți să răspundă la întrebările publicului. Publicul, a fost format din absolvenți ai cursurilor, specialiști IT si bloggeri, oferindu-le acestora o prima întâlnire cu viitorii angajatori.

Lista de invitați a fost bine pusă la punct și astfel s-a vorbit timp de două ore, despre diferite subiecte de interes. 

Școala informală de IT, cine ce și cum.

Înființată în 2013 de Răzvan Voica și Mihai Talpoș, Școala informală de IT a evoluat rapid și frumos. Aceasta are o prezența puternică în toată România. Ei sunt pionieri în educația non-formală pe segmentul IT. Au un număr impresionant de cursuri pentru toate segmentele IT, plus un curs de introducere.

Din ce am înțeles, este indicat să faci mai întâi cursul de introducere. Astfel poți descoperi ramura care ți se potrivește. Odată terminat acest curs, noul inițiat în arta It-ului, împreună cu ajutorul unui mentor, își alege direcția pe care o va urma. Această direcție poate fi în testare software, programare front sau back end, sisteme integrate, baze de date, PHP, JAVA, Python și multe altele.

Odată terminat cursul, ei nu te lasă de capul tău, chiar încearcă și își dau interesul să reușești în noul domeniu învățat.

Am aflat la Community day că pentru a fi acceptat în program trebuie mai întâi să treci niște teste. Acest lucru asigura că majoritatea paticipantilor au abilitățile necesare pentru a învăța acest domeniu. Acest lucru mi s-a părut de admirat!

Comunity day Craiova

Acest eveniment a avut rolul de a conecta companiile cu potențialii viitori angajați. De asemenea, a venit cu o mare varietate de informații. Informații legate de procesul de angajare, cum se face un CV, structura unui interviu. Au urmat întrebări legate de posibilitatea de dezvoltate în cadrul companiilor. S-a vorbit despre diferitele procese pe care le urmează echipa de HR în cadrul interviului. Felul în care se țin interviurile, în funcție de nivelul de cunoștiințe.

Toate acestea au fost făcute cu atenție, bună dispoziție și mai ales profesionalism de invitații de la firmele de top IT din Craiova. Printre aceștia se numare:

  • Marian Văduva, Delivery Manager – Nagarro,
  • Cătălin Mircu, Head of Testing – Endava,
  • Teodora Socoteanu, HUB Manager – eMAG
  • Ana Maria Vasilescu, Center Manager – Quest Global,
  • Ana Maria Petrovie, IT Recruitment Specialist  – Cognizant Softvision România,
  • Dan Luța, HR Manager – Operative,
  • Mădălina Toader, HR Specialist – HELLÂ.

Mi-a făcut plăcere să iau parte la un astfel de eveniment. Să învăț lucruri noi despre procesul de angajare și să cunosc oameni interesanți și deschiși.

Totul a fost făcut într-un format casual, de Zoom, cum au zis organizatorii! Acest lucru a ajutat foarte mult la felul în care au decurs interacțiunile. Am avut și ceva de ronțăit, o cafeluță, un sandwish. Ar fi mers și un pahar de vin, dar asta la următoarea degustare!

Vreau să închei într-o notă bună prin a spune că, acum, domeniul IT nu mi se mai pare atât de înfricoșător!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.