Comuna Cerbăl invadată de bloggeri olteni #prinHD

Este prima dată când am ocazia să particip la acest eveniment #prinHD, ediția de primăvară 2022. Colegii mei bloggeri au mai vizitat diferite locații din județul Hunedoara în trecut. Aceea era vremea când eu încă nu aveam blog! De acum sper să nu mai ratez vreo ediție.

Cu această ocazie am vizitat comuna Cerbăl, am marcat un traseu de munte și am înnoptat la Pensiunea Căsuțele din Poiana Răchițelii.

Pensiunea Căsuțele din Poiana Răchițelii

Ajungând pe seară, după un drum de aproximativ 4 ore, eram cam obosiți. Cu toate acestea, drumul asfaltat, plin de curbe și de panorame extraordinare ne-au ținut treji și în formă. Odată ajunși la pensiune am fost plăcut impresionați de locație. Atât de felul în care erau amenajate căsuțele din lemn, de ciubare cât și de toate facilitățile pe care le aveau pregătite.

Fiecare căsuță avea stilul ei, unele moderne, altele tradiționale. Una dintre case este foarte veche iar structura ei, cu stâlpii și grinzile tăiate cu barda mi s-a părut impresionantă. O altă casă a fost grajd, iar alta hambar.

Seara, am servit o masă sănătoasă, cu șuncă afumată, brânză de oaie, legume și virșlii. Toate acestea au fost udate cu „vinuri oltenești” de Samburesti, Chardonnay și un Merlot, ambele delicioase.

De aici a urmat ciubărul, unde ne-am încrețit cu toții în apă fierbinte, sub cerul înstelat. Am discutat și am filozofat împreună cu gazdele noastre, iar pentru hidratare am avut apă AQUA Carpatica. Seara s-a întins până la miezul nopții, și am fost copii cuminți, pentru că ziua următoare am promis că ajutăm.

Comuna Cerbăl și traseul turistic Drumul celor 3 izvoare!

Dimineața ne-am trezit destul de devreme, am mâncat bine și am plecat la drum. Hotărâți să marcăm traseul „Drumul celor 3 izvoare” am început de la Biserica din sat. Înarmați cu vopsea, șabloane, topoare și drujbe am început la ora 9 dimineța. Ne-au însoțit primarul Mircea Costa, viceprimarul, colegii și organizatorii evenimentului Călin Bobora și Media pe bune. Spre fericirea noastră traseul este acum marcat în culorile Universității Craiova, alb albastru.

De-a lungul traseului au fost adăugate hamace și bănci improvizate din buștenii gășiți prin pădure. Experiența a fost plăcută dar obositoare. Nefiind obișnuiți cu astfel de experiențe, până la finalul traseului de 6 kilometri eu unul eram obosit și îmi doream o plăcintă cu brânză – urmează să aflați și despre ele

Îmi place să cred că va voi ține în suspans, așa că pentru a afla continuarea, va invit să citiți următorul articol. Acesta va include plăcinte, gulaș de oaie, oi întregi, masuratul oilor, bâlciul, petrecerea de la Cerbăl și vedeta noastră Getuța!

#prinHD, ediția de primăvară 2022 – eveniment organizat de Călin Bobora și Asociația Media pe bune, susținut de primarul comunei Cerbăl, Mircea Costa, și pensiunea Căsuțele din Poiana Răchițelii.

3 comentarii la „Comuna Cerbăl invadată de bloggeri olteni #prinHD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.